За Judo от Ивайло Иванов по време на спортния фестивал

JUDO

Ивайло Иванов : 7мо място Олимпийски игри Рио 2016 Европейски Шампион - 2010 Европейски Шампион - 2013 Вицеевропейски - 2019 Вицеевропейски - 2020 Световен шампион - 2019 Гранд шлем Абу Даби 2015 - 1во място Гранд При Хага 2018- 1во място Гранд При Маракеш 2019 - 1во място Мастърс Токио 2021 3-то мяс

Виктория Пенева за Силовият трибой на фестивала Панаир на суетата

307635707 855809619113432 4682036368958644207 n

Виктория Пенева републиканска шампионка , бронзова медалистка от европейско първенство през 2018 , абсолютна шампионка на врпф България, носител на рекорд на клек , лежанка , тяга и трибой в Америка при девойки до 23годишна възраст , първа в световната ранглиста при девойки до 23 годишна възраст.

За спорта Таекуондо на фестивала "Панаир на суетата"

таекондо

ТАЕКУОНДО е едно от най-систематизираните и научно обосновани бойни изкуства, което има за цел да развие в практикуващите определени духовни и психологически качества наравно с чисто физическите. То е корейско учение, което предлага разнообразни начини за самоусъвършенстване чрез трениране на тялото и ума.

Shun Judo Club на фестивала "Панаир на суетата"

judo bulgaria

Защо спортът е важна част от образователната система?
Разказва Свилен Скерлев – главен треньор и основател на Shun Judo Club 

"Спортът и по-специално заниманията по джудо са не само незаменим възпитателен елемент в образователната система, но и важни за благоденствието на нацията. Ще дам три от безбройните примери как се случва това в залата по джудо."

Самбо с Емил Нешев на фестивал "Панаир на суетата"

самбо отбор

Един клуб
Един отбор
Една сила в една посока
Спорта да стане начин на живот , за свят в който всеки има право да стане шампион СОП СПОРТ САМБО ЗА РАЗВИТИЕ С отворени врати за всички ....

По време на фестивала Панаир на суетата от Александра Маринова ще научи повече за карате киокушин

Александра Маринова Световен шампион по карате киокушин

Александра Маринова, 3 дан Световен шампион по карате киокушин

Започнах да тренирам карате като дете, без дори да осъзнавам колко всъщност дълъг и дълбок е този път.
За 20-те години в карате съм покорила всички възможни върхове, като най-голямата ми победа бе тази за световната титла.
До нея се нареждат 4 европейски титли, първо място на отворени турнири на Япония, Азия и Съединените щати.

Да тренираме заедно с Елена Димитрова, сертифициран функционален инструктор. Ела на спортния фестивал Панаир на суетата

Елена Димитрова функционален инструктор

Здравейте!

Казвам се Елена Димитрова и съм сертифициран функционален инструктор.
Занимавам се с различни спортни дейности, като ски, кайтсърф, водя различни тренировки – Функционална, Фитаеробикс, HIIT и Фитбол.

За мен е удоволствие да споделя с вас всички техники и знания как да тренирате за да постигате целите си, да сте здрави и да нямате контузии, да сте в кондиция и да имате енергия.

Спортният клуб на “Левски” по борба ще се представи на фестивала Панир на суетата

Borba levski

Спортният клуб на “Левски” по борба развива своята дейност в комплекс “Герена” и разполага със зали за: свободна борба,  класическа борба и обща физическа подготовка.

Основните дейности на клуба са: популяризиране и развитие на спорта борба във всички възрастови групи, както и участие в държавни  и международни първенства.

Групата Капоейра Сензала гост на Фестивала Панаир на суетата по проекта "Яж, Движи се и Обичай"

capoeira

Групата Капоейра Сензала София е сформирана през 2009 година от Страшимир Кузманов- Zagueirao и е под шапката на Капоейра Сензала Амстердам и Местре Самара.

Много често чуваме въпроса: "Вие какво правите, биете ли се или танцувате?".

Докато другите спортове имат основни характеристики и нещо, което ги класифицира, Капоейра е бойно изкуство и танц, съчетан с акробатика и музика. Интересното при нея е, че идеята е не да се нарани другия с красиво изпълнен удар, а да бъде надигран и надхитрен.

На Фестивала "Яж, Движи се и Обичай" ще можете да се запознаете с Бразилското Джу Джицу представено от Стилиян Георгиев

Стилиян Георгиев Джу Джицу

Бразилското Джу Джицу е бойно изкуство съчетаващо в себе си както боен спорт, така и система за самоотбрана, което се фокусира върху граплинга и по-специално играта на земя.

В основата си бразилското джу-джицу дава възможност на физически по-слаб човек да се защитава успешно срещу по-силен противник чрез използването на подходяща техника и стратегия, за това и често този спорт е сравняван с шахмат.

Да бъдеш победител или да бъдеш ЧОВЕК

JacquelineNyetipeiKiplimo

Жаклин Ниетипей Киплимо направи нещо, което изуми света. По време на маратона Zheng-Kai през 2010 г., тя застига състезател с увреждания. Маратонецът е с ампутирани ръце и изпитва задтруднение да удовлетвори жаждата си.

Спортната гимнастика

bdc954073eeaca21585515d6e1241959

Спортната гимнастика е вид летен олимпийски спорт, включващ състезания на гимнастически уреди като упражнения на земя, прескоци и други.

Общото наименование гимнастика включва също художествената гимнастика, както и несъстезателни занимания за развлечение и запазване на физическата форма.