Да тренираме заедно с Елена Димитрова, сертифициран функционален инструктор. Ела на спортния фестивал Панаир на суетата

Елена Димитрова функционален инструктор

Здравейте!

Казвам се Елена Димитрова и съм сертифициран функционален инструктор.
Занимавам се с различни спортни дейности, като ски, кайтсърф, водя различни тренировки – Функционална, Фитаеробикс, HIIT и Фитбол.

За мен е удоволствие да споделя с вас всички техники и знания как да тренирате за да постигате целите си, да сте здрави и да нямате контузии, да сте в кондиция и да имате енергия.

Преди 6 години създадох тренировката Фитаеробикс изцяло насочена към проблемните зони при жените. И от тогава не съм спряла да се развивам в тази посока.
На 46 г. съм и съм в най-добрата си форма от както се помня. През последните години разбрах какво е да имаш воля и какво е постоянство.

Научих да се обичам при всякакви обстоятелства и условия.

Обичайте се и се движете!
Ели

Тренировката на фестивала "Яж, Движи се и Обичай" ще включва: Разгрявка, базови многоставни упражнения (клек, напъди и планк), усъвършенствани упражнения (сумо клек и напъди с гири и ластици, бърби), упражнения за баланс и разтягане.

Функционалната тренировка е един от най-добрите начини за повишаване на ефективността на тялото и справяне с ежедневните физически задачи. Качества които развива функционалната тренировка са баланс, стабилност, мобилност, координация, след което идва изграждане на сила и силова издръжливост. Методът развива в трениращите високо ниво на адаптивност към всички видове спорт, изгражда сериозна аеробна база, работи върху нервната система, изравняване на лявата и дясна половина и минимизиране на разликите и дисфункциите, сила, гъвкавост, издръжливост, ментална устойчивост необходими на всеки човек. За разлика от други методи, при функционалните тренировки, мускулите от различните части на тялото се тренират заедно и координирано, като това спомага за хармоничното развитие на тялото и неговите качества. Характерно за функционалните упражнения е, че те са многоставни и често включват различни уреди.