Shun Judo Club на фестивала "Панаир на суетата"

judo bulgaria

Защо спортът е важна част от образователната система?
Разказва Свилен Скерлев – главен треньор и основател на Shun Judo Club 

"Спортът и по-специално заниманията по джудо са не само незаменим възпитателен елемент в образователната система, но и важни за благоденствието на нацията. Ще дам три от безбройните примери как се случва това в залата по джудо."

Работа и постоянство
Децата много бързо разбират, че никой не може да те замести, когато е трудно. Не може да се преписва, родителите не могат да ти помогнат, скъпият телефон и хубавите дрехи не вършат работа. За да напреднеш и да те уважават – трябва да разчиташ на себе си и да се трудиш здраво.
Толерантност
Често когато някой напредне и се почуства силен, се възгордява и започва да се държи лошо с останалите. Много скоро обаче някой му дава добър урок. Тогава момчета и момичета разбират, че човек изпада в различни ситуации и трябва да се държи добре с останалите – така, както иска да се държат с него.
Отговорност и споделяне 
Станали членове на отбори участващи на състезания, порасналите вече млади хора разбират, че личният и общият успех зависят от добрата екипна работа и често човек трябва трябва да пренебрегне личните си желания.
Джудо възпитава и образова.
Вратите на Shun Judo Club са отворени.